lunes, 26 de noviembre de 2018

Religia-i o politică subiectivă, politica-i o religie obiectivă

Religia-i "politica pe rit vechi".
Politica-i "religia pe rit nou".

"Bibliile" principalelor religii ale lumii, sunt cele mai vechi (si mai ne-actualizate) forme de constituții.
Constituțiile sunt "convenii între oameni" și întotdeauna cel mai deasupra, cel mai de respectat dintre convenii, este "ultimul pe lista" (cronologic vorbind), este "constituția cea în vigoare" (la momentul vorbirii), a vreunei entitați politice (fie ea această entitate "țară", fie ea o "uniune liber consimțită, a două sau a mai multor țări").



Ultima si cea mai actualizată dintre biblii, este "Carta Drepturilor Omului".
Cu toate astea, exista oameni care prefera (e dreptul lor, pana la urma) "a-legalitatea", "legalitatii", prefera "a-moralitatea", "moralitatii".

 [(A-legalitatea nu este = cu i-legalitatea, dupa cum nici a-moralitatea nu este = cu  i-moralitatea, ci ambele  (amoralitatea si alegalitatea)se situeaza, "doar", la jumatatea distantei, pe hotarul dintre dintre legal si ilegal, dintre moral si imoral, se situeaza chiar la linia de despartire dintre ele (o zona in care stau mai ales oamenii cu doua fete), penduland parsiv, pasind, ba intr-una din zone, ba in cealalta, dupa cum le convine la moment, fentand adica . . . jocul (cu alte cuvinte "furand la joc")].

Romania este o tara in care a-legalitatea si a-moralitatea sunt mai la ele acasa ca niciunde.
Chiar azi (26.11.2018), un formator de opinie, pe Facebook, sustinea sus si tale, ca ceea ce nu este "lege scrisa" se poate incalca.
Eu zic ca nu-i asa.
Asa ne-a intrat nouain cap (ca neam) pentru ca am fost nevoiti (din cauza proastei lui "pedagogii sociale) sa il fentam pe Ceausescu.
Dar, am tot repetat "fenta" asta, pana ne-a devenit "tic", pana cand ne-a devenit "normalitate".
De fapt, prin majora asta "alegalitate, nu facem altceva (noi romanii) decat sa ne furam singuri caciula.
Hasta la vista!ª







No hay comentarios:

Publicar un comentario