miércoles, 17 de mayo de 2017

Sistemul ești tu (eu, noi, voi)

Vorbim cu toții de . . . "sistem", ca de un ceva care sta ascuns undeva si de acolo trage sfori.
Este pe cât de adevarat, pe atât de ne-adevarat, pentru ca din "sistem" (din "sistemul social") facem parte toți "muritorii", de când ni se eliberează "certificatul de naștere" pana în momentul in care ni se eliberează "certificatul de deces".
"Certificatul de naștere" are aceeași valoare cu "înscrierea in circulație a unui vehicul" iar "certificatul de deces" are aceeași valoare cu "radierea".
Suntem, ca niște "vehicule" care "viermuim" ca sa ieșim primii (sa ne situam pe primul loc) dar, ca în orice competiție (vezi tenis, vezi șah, vezi maraton, vezi automobilism), nu ne situam unde vrem, ci ne situam acolo unde "media propriilor noastre capacități" ne situează.



Sistemul
Depinzând de create circumstanțe, "clasamentul general" (vezi pentru analogie "Ranking ATP") conformat de propria și involuntara noastră existenta în el (în sistem) nu arata "oricum", ci arata "într-un anumit fel".

Nu o sa știm niciodată cum ar fi arătat acest "clasament general" fără prezenta noastră in el, pentru ca asa ceva este în afara oricărei logici, este in afara conceptului "posibil".
In general oamenii încearcă sa își bage mana (sa fure curent) in circumstanțele natural create . . . create chiar de "mama Natura".
Dar, asa cum si-au băgat mâinile (și picioarele) comuniștii romani (ca furatul curentului", ca "aranjarea ploilor", ca "aranjarea meciurilor", ca "măsluirea cărților"), în ce privește intervenția in circumstanțele natural create de chiar "mama Natura", nu se văd semne ca și-ar mai fi băgat cineva.
Poate Coreea de Nord, poate Cuba, poate Congo, dar prea putin știu despre acelea spre a face o comparație obiectiva.
Dar, ca sa nu extind subiectul, hai sa ma centrez pe desenul asta conceput de mine . . . pe genunchi, si cu care am reprezentat destul de bine (ma laud eu singur) ceea ce este (de fapt), celebrul "Sistem".
Viermuim, și ne situam ca într-un mușuroi format din bile.
Orice "bilă" ai extrage, locul se umple imediat prin invariabila "prăvălire" (precum firele de nisip dintr-un "mușuroi de nisip) a altora în acel loc.
Ca sa treacă spre exemplu, "bila 51" in locul "bilei 43" se produce "un intreg deranj", in tot
Sistemul
"sistemul".
Nu mai zici ce mare deranj produce dacă aceeași "bila 51" ar vrea sa ajungă lângă surata ei (de aceeași "culoare politica") "bila 17" sau, sa încerce sa ajungă lângă "al doilea om în acest . . . stat", adică, lângă "bila 2".
Ca in orice fel de clasament, fiecare entitate in parte, încearcă sa își consolideze poziția de asa natura încât . . . sa urce în clasament.
E normal ca nimeni nu dorește sa piardă, dar e suficient sa participi la orice maraton ca sa înțelegi diferența dintre "a gândi" și "a pune in practica ceea ce gândești".
Idealul unora este ca jocul sa se joace cât mai corect, iar idealul asta nu este un moft, ci vine din realitatea ca . . . imperativul numărul unu al Vieții este "eficiența" (vezi aerodinamicitatea), iar "piramida" de maxima eficienta pe care o pot conforma oamenii nu poate fi alcătuită pe alt principiu decât cel al realei competiții.
Înțelegerea greșită, sau completa neînțelegere a "rostului Vieții" duce însă la apariția acelor "Gica-contra" care se constituie într-un fel de "vehicule care merg pe contrasens".
"Legile umane" (principiile, de genul celor 30 de principii ce conformează "Carta Universala a Umanelor Drepturi") au fost (și sunt) stabilite ca "îmbrăcând" legile naturale ale Vietii.
Ceea ce merge împotriva "majoritar convenitelor (intre oameni) legi", merge de fapt, împotriva (in contra-sens) cu Natura, în contrasens cu Viata însăși.

Deci, sa nu uitam, "Sistemul" (la orice "scara" aplicam denumirea, de la nivelul "familie nucleara", la nivelul speciei din care facem parte), suntem noi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario