viernes, 19 de mayo de 2017

Românul colectivizat fizic, dar mai ales moral

În urma "colectivizării forțate", au devenit colectivizate nu doar terenurile ci mai ales sufletele oamenilor. 
Românul s-a pierdut în raport cu proprietatea. 
Cenzura comunistă a "curățat" cu grija dicționarul limbii de orice termen care nu servea acestei colectivizării morale. 
De aici, din aceasta profunditate a pierderii legăturii cu adevăratul "turn de control" al existenței noastre (ca oameni) izvorăște răul principal al debusolați pe care, ca nație, o trăim. 
Proprietatea de cel mai înalt grad (de gradul 1), ești tu (tu, ca "persoană"). 
De tine vin indisolubil legate, șase proprietăți, sase "proprietăți juridice", dar . . . ca sa vina "legate de tine", trebuie ca mai întâi existenta ta sa fie o realitate (pentru ca . . . cine poate ar putea lega ceva, de ceva care nu ar exista, nu?)
- Numele (vezi si "Codul Numeric Personal)
- Capacitatea (gradul de capacitate cuprins intre "valid" și "invalid", inclusiv "capacitatea curriculară"); - Domiciliul (adică "adresa", punctul geografic cu care avem interdependenta, include si "domiciliul tău fiscal"); - Naționalitatea;(cu asta, ca și cu grupa sanguina, te naști și nu ti-o poate lua nimeni) - Patrimoniul (patrimoniul personal); adica tot ceea ce moștenești legitim si tot ceea ce, la rândul tău, acumulezi legitim (fie ca patrimoniu intelectual fie ca patrimoniu fizic) - Starea civilă/stadiul de civil, adică "condiția prima de a fi "civil" (nimeni nu se naște "militar", "șofer", "marinar", "astronaut", "împărat", "proletar", "căsătorit", "celibatar", ci devine (fără a fi o devenire pusa sub semnul ireversibilității). In ce privește "domiciliul", lucrurile au luat-o într-atâta la vale de când au apărut si s-au dezvoltat mijloacele vehiculare si mijloacele telematice, încât se impune o reprecizare, menționându-se (zic eu) domiciliul, prin ceea ce se cheamă "poziționare geografica" (punctul de intersectare al latitudinii cu longitudinea geografica).
Pozitionament geografic

Va urma!

No hay comentarios:

Publicar un comentario