sábado, 10 de diciembre de 2016

Ziua Declaratiei Universale a Umanelor Drepturi


Am considerat, si consider, ca traducerea corecta a "Universal Declaration of Human Right", nu este "Declaratia Universala a Drepturilor Omului", ci este (de fapt) "Declaratia Universala a regulilor de Drept" (logic ca, de Drept "uman", ca doar nu exista "drept bovin", conceput de bovine, "drept ovin", conceput de ovine sau "drept al animalelor", conceput de animale).

Dar cum oameni intre oameni au decis sa confere si celorlalte animale niste drepturi cat se poate (cat permite Viata insasi) mai pacifice, a fost conceput (si exista) si o materie juridica numita "Declaratie Universala a Bunastarii Animalelor".
Si atunci, desi ar fi fost suficienta denumirea "Carta Universala a materiei Drept", se face necesara si adaugarea la titulatura a termenului "Uman" (desi alte vietuitoare in afara de om n-au constienta existentei unui asa conveniu)


Carta Universala a Drepturilor Umane a fost lansata, la apa, in 10 decembrie 1948.
Lansarea la acea data a gasit o "Romanie comunista" intr-un stadiu destul de ne-serios, o ne-seriozitate de tipul uselistic contemporan, si asta a facut sa nu fim admisi ca ratificatori ai acestei Carte, pana la 14 decenbrie 1955.
"Romania comunista" nu a tratat cu seriozitate niciodata acest conveniu international, dar in acelasi timp avea nevoie sa simuleze ca apartine tarilor civilizate ale Lumii. . . . . see more

No hay comentarios:

Publicar un comentario